Pocetak jednog Refugee Protescampa

 

Zdravo dragi Gradjani,

 

Mi izbeglice iz Göttingene i okoline smo se odlucili da u petak, 4 Aprila, od 13 casova pravimo protest u celtovima kod mesta pred Jakobi crkve i da odatle predstavljamo nase proteste u javnosti. Istog dana, u 17 casova, pravimo demonstaciju za pravo ostajanja i ista prava u Nemackoj, zajedno sa ljudima koji nas podrzavaju-pocinjemo od Jakobi crkve i idemo za centar grada.

 

Mi smo izbeglice iz razlaicitih zemalja i zivimo u Göttingenu i u okolini. Razlog zasto protestiramo su neljudska, ponizjene mogucnosti zivota, kao izbeglica. I strah od deportovanja, koji dan za dan prezivljavamo. Sve to je sbog rasistickih zakona moguce u Nemackoj.

 

Mi smo iz razlicitih razloga ovde izbegli. Hteli smo bezbednost i sigurnost imati. Sad nam pravo na Asil oduzimaju. Prekrsena ljudkih prava u nasim zemljama su bundesamtu, Verwaltungsgericht Göttingen i svakoj Ausländernehördi poznati. Sad prezivljavamo ignoranziju preko nasih razloga za nase begstvo-ovo je deo politike o ljudskim pravama u rebublici Nemackoj i nemackih vlasti. Mi mislimo da se ne posicjoniraju, da nebi investicije u tim zemljama ostetili.

Sbog toga zivimo godinama bez buducnosti i bez pespektive, jer imamo samo status ,,duldunga“.To znaci da nismo stabilni u nemackoj i da nas svakog trenutka deportacija ocekuje. Nas zivot je od straha i neznjanja povezan. Mi nesmemo da radimo, niti da ucimo zanat ili da studiramo. Mi smemo se samo u odredjenim regionima slobodno kretati, jer imamo tako zavnu ,,Residenzpflicht“. Takav nacin zivota nas psihicki i fizicki unistava.

Mi smo odlucili, da rasisticku praksu ne dalje podnosimo. Mi protestiramo, da svaki dnevne pretnje prestanu. Vasu podrzavanje nas motivise u nasoj borbi za ista prava i prava ostanka.

Mi trazimo:

  • Pravo na kretanje!

  • Pravo na rad!

  • Pravo na Skolovanja i mogucnosti za ucenje Zanata!

  • Priznavanje naseg Asila!

  • Pravo za ostajanje!

  • Pravo na jednakost!

 

Mi se radujemo na vase podrzavanja:

Pricajte sa nama! Cinite sa nama!